Investește Inteligent: Costurile reale ale închiderii terasei cu sticlă

Buna. Mă numesc Cristian și dețin SunProtect Solution SRL. În acest blog o să vă explicăm procesul de închidere al unei terase si costurile aferente, cu aproximație, pentru că fiecare proiect este diferit.

Sunprotect Solution SRL se mândrește cu o tradiție îndelungată și cu o experiență vastă în domeniul închiderilor de terase cu sticlă. Fondată în 2019, compania noastră a devenit un nume de referință pe piața românească, reușind să combine cu succes inovația, calitatea și designul personalizat pentru a satisface nevoile unui spectru larg de clienți.Importanța înțelegerii costurilor reale înainte de a începe un proiect de acest tip.

închideri terase cu sticlă verticală

Ce înseamnă închiderea unei terase cu sticlă?

Iată cum abordăm aceste etape la Sunprotect Solution SRL:

Etapa 1: Consultanță Inițială și Măsurători

Procesul începe cu o consultanție inițială, în care discutăm cu clientul despre nevoile proiectului său. Aceasta include alegerea tipului de sticlă (de exemplu, sticlă simplă, sau dublă), discuții despre design și funcționalitate. Ulterior, efectuăm măsurători precise ale spațiului pentru a ne asigura că designul se potrivește perfect cu terasa clientului.

Etapa 2: Proiectare și Planificare

După consultanție și măsurători, urmează faza de proiectare. Acest pas este crucial pentru a se asigura că toate aspectele proiectului – de la estetică la funcționalitate – sunt îndeplinite.

Etapa 3: Fabricarea și Pregătirea Materialelor

Odată ce designul este aprobat de client, începem fabricarea materialelor necesare. Acest lucru include tăierea și pregătirea sticlei conform specificațiilor proiectului. Sunprotect Solution SRL utilizează sticlă de cea mai bună calitate, tratată pentru a oferi izolare termică și acustică, rezistență la impact și durabilitate.

Etapa 4: Instalarea

Instalarea este o etapă critică, unde experiența și abilitățile echipei noastre de instalatori sunt esențiale. Instalatorii noștri sunt instruiți să monteze sticla și cadrele cu precizie, asigurându-se că toate elementele sunt sigure și funcționale. De asemenea, verificăm etanșeitatea și izolarea pentru a garanta confortul pe tot parcursul anului.

Etapa 5: Verificări și finalizări

După instalare, efectuăm o serie de verificări pentru a ne asigura că totul funcționează conform așteptărilor. Aceasta include testarea deschiderii și închiderii, verificarea siguranței și inspecția generală a calității. Oferim, de asemenea, sfaturi privind întreținerea și curățarea sticlei pentru a menține aspectul și funcționalitatea acesteia.

închideri terase cu sticlă verticală 4

Servicii Post-Instalare

La Sunprotect Solution SRL, relația cu clientul nu se încheie după instalare. Oferim 2 ani garanție, suport și servicii post-instalare și asistență pentru orice întrebări sau probleme care pot apărea pe parcurs.

Factorii de cost principali

Materiale: Tipuri de sticlă și costurile aferente

  1. Sticlă Simpla (8mm, laminată si securizată)

Descriere: Sticla simplă (care de fapt nu este chiar simplă) este tratată termic pentru a-i crește rezistența la impact și schimbări de temperatură. În cazul spargerii, se fragmentează în bucăți mici și mai puțin periculoase, oferind un nivel superior de siguranță.

Cost: Este una dintre opțiunile mai accesibile, oferind un raport bun calitate-preț. Costul variază în funcție de grosime și dimensiune, dar în general, este o opțiune economică pentru închiderile de terase.

  1. Sticlă tip termopan

Descriere: Compusă din două foi de sticlă de 4mm cu un spațiu de 16 mm între ele. Sticla este de tip termopan și oferă un nivel ridicat de siguranță și izolare acustică. Este de asemenea mai rezistentă la spargere.

Cost: Costul este mai ridicat decât cel al sticlei simple securizate, datorită beneficiilor adăugate în termeni de siguranță și izolare.

 

Manopera: Cum influențează experiența și calificările lucrătorilor costul final.

Prețul pe metru pătrat pe care îl oferim include toate costurile asociate proiectului, inclusiv manopera. Aceasta înseamnă că nu veți întâmpina taxe suplimentare pentru instalare sau alte servicii legate de manoperă.

După calculele noastre, prețul aproximativ pentru închiderea unei terase cu sticlă începe de la aproximativ 200-220 de euro pe metru pătrat. Acest preț include atât materialele de înaltă calitate, cât și manopera profesională.

Dimensiunea și complexitatea proiectului.

Măsurători și Scalare: Dimensiunea terasei influențează direct cantitatea de material necesar și, implicit, costul acestora. O terasă mai mare va necesita mai multă sticlă, ceea ce crește costurile atât pentru materiale, cât și pentru manoperă.

Planificarea Spațiului: În cazul teraselor de dimensiuni mai mari, trebuie să luăm în considerare și nevoia de structuri de suport suplimentare, care pot adăuga complexitate și costuri suplimentare la proiect.

 

Complexitatea Designului

Designuri Personalizate: Proiecte cu designuri unice sau personalizate pot necesita soluții de inginerie specializate, precum și materiale și tehnici de instalare care să se potrivească designului ales.

Caracteristici Speciale: Elemente precum uși glisante, ferestre care se deschid sau alte caracteristici personalizate pot adăuga complexitate și, prin urmare, pot crește costul proiectului.

 

Factori Structurali și Logistici

Adaptarea la Structura Existenta: Uneori, terasa existentă poate necesita modificări structurale pentru a suporta închiderea cu sticlă, ceea ce poate adăuga complexitate și costuri suplimentare.

Accesibilitate și Logistica: Accesul dificil la locația terasei, cum ar fi la etajele superioare sau în zone înguste, poate crește complexitatea logistică și costurile asociate cu transportul și manevrarea materialelor.

Distanța față de sediul nostru (Cluj): Echipa noastră și materialele trebuiesc transportate la locul proiectului ceea ce pot crește ușor costurile proiectului.

 

Costuri Suplimentare Posibile

Autorizații și reglementări locale.

Autorizatia de constructie pentru pergolele este un document oficial emis de catre autoritatile locale care atesta faptul ca proiectul respectiv indeplineste toate cerintele legale. Întrebați la primărie dacă aveți nevoie de această autorizație. Vă vor cere anumite detalii despre proiect. Dacă este o pergola deschisă, în general nu trebuie autorizație.

Echipa Sunprotect Solution SRL nu oferă asistență în obținerea acestei autorizații.

inchideri terase cu sticlă glisantă 2

Cum să economisești costuri fără a sacrifica calitatea

Economisirea costurilor în cadrul unui proiect de închidere a terasei cu sticlă, fără a compromite calitatea, este o preocupare comună pentru mulți clienți. La Sunprotect Solution SRL, ne angajăm să oferim soluții care echilibrează eficient bugetul cu standardul de calitate. Iată câteva strategii cheie pentru a realiza acest echilibru:

Explorați opțiuni de sticlă care oferă un bun raport calitate-preț. De exemplu, sticla simplă securizată este mai accesibilă decât variantele specializate cu sticlă dublă de tip termopan, dar totuși oferă durabilitate și siguranță.

Căutați oferte și comparați prețurile de la diferiți furnizori – poate duce la găsirea celor mai bune prețuri pentru materiale de înaltă calitate.

Un design mai simplu poate reduce costurile. Evitați caracteristicile complexe sau inutile care adaugă costuri suplimentare fără a îmbunătăți semnificativ funcționalitatea sau estetica.

Fiți deschiși la sugestiile experților cu privire la modul în care anumite ajustări ale designului pot reduce costurile.

Oferim clienților instrucțiuni detaliate și sfaturi pentru întreținerea adecvată a teraselor lor, ceea ce poate reduce costurile pe termen lung.

 

Întrebări Frecvente

Cât Timp Durează Procesul de Închidere a Terasei?

Răspuns: Durata procesului poate varia în funcție de dimensiunea terasei, complexitatea designului și condițiile meteo. În general, un proiect poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni. Oferim o estimare a timpului necesar în faza de planificare a proiectului.

Este Nevoie de Autorizații Speciale pentru Închiderea Terasei?

Răspuns: Da, în unele cazuri este necesară obținerea autorizațiilor de la autoritățile locale. Sunprotect Solution SRL nu oferă asistență în navigarea procesului de obținere a autorizațiilor. Sfătuim proprietarii să întrebe la primăria locală.

Cum Pot Menține Curată și Întreținută Terasa Închisă cu Sticlă?

Răspuns: Recomandăm curățarea regulată a sticlei cu soluții specifice, non-abrazive, și verificarea periodică a etanșeităților și feroneriei. Oferim clienților instrucțiuni detaliate de întreținere și sfaturi pentru păstrarea în condiții optime a terasei.

Oferă Sunprotect Solution SRL Garanții pentru Lucrările Executate?

Răspuns: Da, oferim garanții pentru materiale și manoperă, asigurându-ne că clienții noștri sunt protejați și mulțumiți de calitatea lucrării. Detaliile garanției sunt specificate în contractul de servicii.

inchideri terase cu sticlă glisantă 3

Concluzie

După analizarea detaliată a tuturor aspectelor ce țin de închiderea unei terase cu sticlă, vă oferim acum o perspectivă concretă asupra costurilor pentru un proiect specific. Să luăm ca exemplu o terasă de dimensiuni 5m x 3m, cu o înălțime de 2.6m, care este lipită de casă și are trei laturi.

Pentru o terasă cu dimensiunile menționate și cu sticle culisante pe trei laturi, costul începe de la aproximativ 6200 euro plus TVA.

Pentru a programa consultarea gratuită, ne puteți contacta prin telefon, e-mail sau completând formularul de pe website-ul nostru. Suntem flexibili și ne adaptăm programului dvs. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Folosim WhatsApp!